Copii, Adolescenţi şi Părinţi

 

Creşterea şi dezvoltare nu sunt uşoare, în special în zilele noastre. Copiii, adolescenţii dar şi părinţii se confruntă atât cu presiuni şcolare, academice, schimbări familiale (cum ar fi divorțul sau relocarea) dar și cu debutul hormonilor în adolescență. Mai adăugăm acum și provocarea permanentă de a-și gestiona emoțiile. Problemele potențiale și sentimentele intense au o gamă largă de reacții. Pentru mulți copii și adolescenți, aceasta este pentru prima dată când s-au întâlnit cu ele și sunt nevoiţi să le gestioneze. Ele sunt realizate spontan, prin imitația adulților de referință sau prin dezvoltarea socială.

Când este timpul ca copilul dvs. să vadă un psihoterapeut?

Psihoterapia poate ajuta copiii (și părinții) să înțeleagă relațiile importante din viața lor, mai ales dacă copilul are întrebări sau dorește să facă schimbări. Familiile ni se adresează în mod obișnuit nouă, psihoterapeuţilor, deoarece unul dintre membri are probleme în gestionarea sentimentelor. Se întâmplă și atunci când în relaţia lor apare furia, tristețea sau anxietatea. Indiferent de vârsta lor, psihoterapia poate fi cea mai bună alegere pentru a ajuta un copil să lucreze la schimbări semnificative. Suntem aici pentru a vă ajuta în orice fel putem, fie că aceasta înseamnă a stabili obiective cu copilul dvs., fie pentru a le oferi instrumentele de care are nevoie pentru a-și satisface cerințele zilnice.

Ce aşteptări să aveţi atunci când colaboraţi cu noi?

Lucrăm cu copii care pot avea o varietate de probleme comportamentale, cognitive și emoționale în toate etapele de dezvoltare – copilăria timpurie până la vârsta adultă. Prin cercetarea terapeutică și accentul familial vom informa despre fiecare pas al abordării noastre psihoteraputice. Procesul nostru începe cu dezvoltarea unui plan personalizat ce cuprinde obiective, strategii şi tehnici adaptate nevoilor copiilor şi famiilor implicate. Atunci când este necesar, implicăm şi sugerăm şi alte programe în cadrul procesului, pentru a oferi o îngrijire completă.


 

Centrul de Psihoterapie Creativă – Vrem să avem o viaţă mai liniştită, mai relaxată. Întreabă-ne cum.

 

Programează-te acum!