Terapia logopedică

 

Copilul dumneavoastră devine o versiune mai sigură și mai fericită a dumneavoastră, în timp ce învață noi abilități de vorbire și de comunicare care îi vor ajuta să se exprime mai uşor. Planificăm terapia în funcție de nevoile copilului dvs., de obicei o întâlnire pe săptămână. Ne dorim să vă ajutăm copilul pentru a-și îmbunătăți comunicarea oferindu-i susținere. De asemenea, vă vor arăta cum să faceți același lucru atunci când noi nu suntem acolo!

Evaluare comprehensiune

Vom face evaluarea cu o combinație de teste structurate/standardizate și observații clinice pentru a stabili ce se întâmplă cu copilul dumneavoastră. Pe baza nevoilor copilului, testarea poate include: evaluarea abilităților de articulare şi pronunţie a sunetelor, testarea expresivă și receptivă a limbii, evaluarea cuvintelor, abilitățile de gândire critică, abilitățile de coordonare, motrică fină şi grosieră și abilitățile lingvistice sociale. Durata evaluării va varia în funcție de nevoile copilului dumneavoastră. Vom discuta şi cu dumneavoastră şi cu persoanele care îi îngrijesc (dacă este necesar). Astfel, vom stabili împreună paşii următori şi îi vom discuta.

Terapie logopedică individuală

Sesiuni de câte 60 de minute care include 50 de minute de timp direct cu copilul și 10 minute pentru a revizui observațiile, progresele și recomandările pentru domiciliu și școală împreună cu dumneavoastră sau persoanele care îngrijesc copilul. Ne vom concentra pe nevoile care necesită dezvoltate şi au fost identificate în evaluarea inițială. Vom include activităţi care vor fi adaptate şi nevoilor psihoterapeutice şi psihoemoţionale ale copilului, deoarece ele sunt interconectate. Astfel, dumneavoastră veţi primi şi  recomandări şi observaţii din intervenţia psihoterapeutică pentru copii/adolescenţi.

Observarea în şcoală

Putem face observaţii de câte 60 de minute a copilului pentru a ne ajuta să înţelegem nevoile lui şi în mediul social. Putem discuta şi cu învăţătorul şi profesorii şi astfel stabilim exact zonele care vor trebui dezvoltate. Ulterior stabilim împreună cu dumneavoastră strategii şi vă facem recomandări pentru a facilita exersarea unor activităţi în clasă, la şcoală.

De sprijin

Suntem disponibili să vă ajutăm cu o varietate de subiecte pentru părinți, pentru personal școlar și programe comunitare. Subiectele sunt adaptate interesului de învățare al grupului și pot include: dezvoltarea limbajului și a limbajului, activități de îmbunătățirea dezvoltării limbajului, intervenția timpurie.

Psiholog clinician şi Psihoterapeut Iolanda Cocioabă


Centrul de Psihoterapie Creativă – Vrem să avem o viaţă mai liniştită, mai relaxată. Întreabă-ne cum.

Programează-te acum!